Nu. Le veți primi sub forma unor înregistrări video astfel încât fiecare copil să poată parcurge materialul în ritmul propriu, la orice oră, și să-l poată relua ori de câte ori dorește. Atâta timp cât copilul este încurajat să funcționeze în propriul ritm, cu atât mai solidă va fi învățarea lui, cu atât mai securizat se va simți și va face progrese în mod natural.
Da. Conform legii, înscrierea în clasa pregătitoare nu este condiționată de frecventarea învățământului preșcolar într-o unitate acreditată. Pentru înscrierea la clasa zero este necesară o evaluare psihosomatică care se face la grădinița la care este înscris copilul (în cazul în care aceasta este acreditată) sau la sediul CJRAE (în cazul în care grădinița nu este acreditată sau copilul nu a fost deloc înscris la o grădiniță).
Da, în funcție de tipul de activitate și de ritmul de dezvoltare al copilului. Până când micuțul se acomodează cu educatoarea și modul de lucru este posibil să fie necesară mai multă implicare din partea unui adult. Dar sunt și activități pe care, încă de la început, copilul le va putea urmări singur, precum: povești, poezii, mișcare, meserii cu roboțelul RO. De asemenea, în fiecare săptămână sunt activități care necesită un partener, moment bun pentru a te conecta mai bine, prin joc, cu copilul tău.
La fiecare sfârșit de săptămână vom publica lista cu materialele necesare pentru săptămâna ce urmează pe grupul nostru de Facebook dedicat părinților: Facebook Group
De asemenea, lista poate fi găsită și pe site: Programa
Filmulețele pot fi reluate ori de câte ori vrea copilașul tău, atâta timp cât ai un abonament activ. Dacă abonamentul este întrerupt, pierzi accesul la filmulețele vizionate până atunci.
La grupa mică, un filmuleț variază între 5 și 15 minute. La grupa mare filmulețele au o durată cuprinsă între 5 și 20 de minute.
Cumulat, copilul nu va petrece mai mult de o oră în fața ecranului, durată maximă recomandată pentru copiii preșcolari, conform studiilor actuale.
Da, educatoarele au studii în domeniu, și bineînțeles, experiență. În paralel, sunt angajate, lucrează și au propriile grupe cu năzdrăvani la grădiniță.
Pentru copiii de până în trei ani recomandăm activități senzoriale, care să ajute la dezvoltarea motricității fine și grosiere. De asemenea, puteți face activități care implică recunoașterea culorilor (fructe, legume) și activități de mișcare. În cazul în care simțiți că piticul dvs. are nevoie de mai mult, vă invităm să încercați activitățile propuse de noi pentru grupa mică.